איש הלחישות, אלכס נורת'
תרגום: יעל ענבר
ידיעות ספרים
415 עמודים
במותחן זה אנחנו פוגשים את פיט, טום ומייק. פיט הוא חוקר משטרה ותיק ועייף – הוא איבד את משפחתו בשל התמכרותו לאלכוהול ובמשך השנים שמאז, הוא נקי אמנם אבל מתמודד כל יום מחדש עם תשוקתו למשקה כמו גם עם כישלונו במציאת ילד שנחטף ואחר כך נרצח.
טום ומייק הם אב ובנו הקטן שעברו לבית חדש ומוזר למראה לאחר שאשתו של טום מתה ומנסים להתחיל מחדש. גם לטום יש תחושת כשלון בנוגע לאבהותו והוא מרגיש שהוא לא מצליח להיות אב טוב מספיק למייק הקטן והרגיש שרואה ומדבר עם חברים דמיוניים ומתקה למצוא חברים אמיתיים. כל זה על רקע חטיפתו ומציאת גופתו של ילד נוסף בסביבה על ידי מישהו שנקרא איש הלחישות שמפתה את קורבנותיו על ידי לחישות ליד חלון חדרם.
כצפוי, החבל הולך ומתהדק סביב טום ובנו וגם פיט מעורב בחקירה עד צוואר אף כי לא הוא מנהל אותה. הסיפור של פיט מסופר בגוף שלישי ואילו זה של טום – בגוף ראשון, וכך מתאפשרות לנו נקודות מבט שונות על הדמויות השונות.
בסופו של דבר, מעבר למותחן, זהו סיפור על אבות ובנים – על מה שאבא טוב מוכן לעשות ולהקריב למען בנו האהוב ומן הצד השני של המתרס – על מה שאב רע ומטורף מסוגל לעולל לבנו עד הרס נפשו הרכה.
מעבר למתח ולאימה ההולכים ונבנים בצורה מעולה, הדמויות הראשיות מעוצבות היטב – כל אחת על חולשותיה ורגישויותיה, כך שאכפת לנו מאוד מה יעלה בגורלה של כל אחת מהן ואנו רוצים שפיט, טום ומייק יצאו מהטירוף אליו נקלעו עם כמה שפחות נזקים. אני מצאתי את עצמי דומעת לא אחת למקרא התיאורים על הפלונטרים המשפחתיים שהשפיעו על חיי הדמויות ובחירותיהן ונדמה לי שעבור ספר מתח זהו הישג יפה.